Skip to content

Broodfonds

Een AOV voorziening, geen verzekering

Een broodfonds is een arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor ondernemers/zzp-ers, welke werkt op basis van vertrouwen en onderlinge schenkingen. Het is een arbeidsongeschiktheidsvoorziening en geen arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Deelnemen in een broodfonds?

Een broodfonds is een arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor ondernemers/zzp’ers, welke werkt op basis van vertrouwen en onderlinge schenkingen. Het is een arbeidsongeschiktheidsvoorziening en geen arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Daar zit ook gelijk het verschil en risico:

  • Een uitkering uit het broodfonds eindigt na 2 jaar.
  • Worden er meerdere ondernemers ziek dan verwacht, dan bestaat er een reële kans dat er minder of geen uitkering uit het broodfonds kan komen. Dit is een probleem dat bij verzekeraars niet kan ontstaan. Zij hebben een andere financieringsmethode en moeten voldoen aan eisen vanuit de overheid.
  • Er is geen controle en professionele ondersteuning als een ondernemer zich arbeidsongeschikt meldt.

Het broodfonds is een sympathieke oplossing, ontstaan uit de gedachte dat een AOV te duur is, maar er kleven zeker risico’s aan.

AOV te duur?

Nog steeds leeft de perceptie dat een AOV vele honderden euro’s per maand moet kosten. Maar dit is al lang niet meer zo. Verzekeraars komen steeds vaker met goed betaalbare alternatieven: zo heeft A.S.R. de AOV 2.5 ontwikkeld.

  • Een AOV met slechts een bruto premie vanaf 70 euro per maand (netto slechts een paar tientjes!)
  • en de keuze om een uitkering van 2 of 5 jaar te kiezen.

Deze verzekering kunt u makkelijk bij ons afsluiten en is goedkoper en beter qua voorwaarden dan een broodfonds. Op AOVnederland.nl kunt u hier makkelijk en eenvoudig deze verzekering afsluiten!